A Dunlop abroncs előnyei

A Dunlop 1890-es megalapítása óta elhivatottan törekszik arra, hogy folyamatosan innovációkkal rukkoljon elő a gumiabroncsok tökéletesítése érdekében. A Dunlop abroncsok magas élettartamukról, megbízhatóságukról váltak ismertté világszerte.

Számos versenyzőt intettek le úgy, hogy a kilométereket Dunlop abroncsokon szelte. A kutatások és a technológiai újdonságok tekintetében élen jár a gyártó, amely a Goodyear tulajdonában áll.

Az autósok számára különös kihívást tartogat az, ha esőben, nedves aszfalton kell vezetni. Ilyenkor gyakran előfordulhatnak az utakon vízátfolyások. A vízen futás, azaz az aquaplaning jelensége során az autó irányíthatatlanná válik. A Dunlop fedezte fel a jelenséget, és ennek negatív következményeinek megelőzése érdekében olyan abroncsokat fejlesztettek ki, amelyek képesek még nedves útfelületen is megtartani a tapadásukat.

A Dunlop a zajvédelmi megoldások úttörője

A Dunlop által kifejlesztett Noise Shield névre keresztelt zajvédelmi megoldás akár 50 százalékkal is képes csökkenteni azt a zajszintet az utastérben, amit a gumiabroncsok gördülése generál. Ezt úgy tudják elérni, hogy a gumik belső felületére poliuretánhabból készült réteget ragasztanak fel. A teljesítményt ez nem csökkenti, ellenben az utasok számára kellemesebb élménnyé válik az utazás.

Az, hogy pontosan mekkora a különbség a zajkibocsátás tekintetében egy normál gumiabroncs és egy Noise Shield zajvédelmi megoldással felvértezett garnitúra között, függ az autó típusától, a sebességtől és természetesen az útburkolat minőségétől is.

Télen is biztonságban az utakon

A téli gumikat arra találták ki, hogy a hidegebb napokon, zordabb időjárási körülmények között is biztonsággal útra lehessen kelni. A Dunlop soklamellás gumiabroncsai egészen szélsőséges és változatos téli útviszonyok esetén is képesek jól tapadni.

Mindegyik lamellatípus adott helyzetben képes a leginkább kifejteni a hatását, így legyen bármilyen időjárás is télen, ilyen gumiabronccsal sokkal biztonságosabb a vezetés.

A Dunlop defekttűrő abroncsai sosem hagynak cserben

Általában akkor kap az ember defektet, ha éppen sietne valahová. Defekttűrő gumiabroncsokkal kiküszöbölhető ez a kellemetlenség.

A Dunlop „Run Flat” abroncsai ugyanis úgy lettek kifejlesztve, hogy azokon akár további 80 kilométer is megtehető legyen azt követően, hogy defektes lesz a gumi. Az út szélén kereket cserélni igencsak balesetveszélyes, ilyen gumikkal azonban nem kell ennek kitennie magát az embernek. Egész nyugodtan el lehet hajtani a legközelebbi műhelyig anélkül, hogy az autó bármely része is károsodna.

További előnye még a defekttűrő abroncsoknak, hogy ha ilyen gumik vannak egy autón, akkor a nagyobb tempónál bekövetkező defekt esetén is kisebb a balesetveszély. Fontos azonban észben tartani, hogy defekttűrő abronccsal legfeljebb 80 km/h-s sebességgel szabad közlekedni, és legfeljebb 80 kilométert lehet megtenni. „Run Flat” technológiájú abroncsokat kizárólag olyan gépjárműre lehet felhelyezni, amelyek fel vannak készítve defekttűrő abronccsal való közlekedésre, továbbá működik az abroncsnyomásjelző rendszer is.

A megfelelő Dunlop abroncs kiválasztása

Értelemszerűen késő tavasztól kora őszig a nyári, késő ősztől kora tavaszig pedig téli Dunlop abroncsokon érdemes közlekedni. Azok, akik főleg a városban, főútvonalakon szoktak közlekedni, megfontolhatják a négy évszakos abroncsok vásárlását is.

Ha kérdésed adódna a gumiválasztás kapcsán, írj e-mailt ügyfélszolgálatunknak, és igyekszünk mihamarabb válaszolni!

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés