Ezért érdemes Uniroyal téli gumit vásárolni

Az Uniroyal téli gumi története egészen 1868-ig nyúlik vissza, amikor is egy bizonyos Oscar Englebert nevű úriember gumiáruboltot nyitott a franciaországi Liège városában. Fia kezei alatt növekedésnek indult a vállalat, míg eljutott arra a pontra, hogy abroncsokat is gyártottak.

Eleinte kerékpárok és lovaskocsik számára készítettek abroncsot Oscar Englebert Junior vezetésével, majd ráálltak a személyautók abroncsainak gyártására. Mi több, versenyautókhoz is gyártottak egy idő után már gumikat. Az első világháború idejétől cikkcakkos mintázattal ellátott, csúszásgátló felületű abroncsokat állítottak elő. Az Englebert Tyres 1950-ben egyesült a US Rubber nevű céggel, így jött létre az Uniroyal-Englebert. Ezt tíz évvel később Uniroyalra nevezték át.

Fókuszban a biztonság

Mint az a cég rövid történetéből is leszűrhető, az Uniroyal a kezdetektől a biztonságot tekintette a legfontosabbnak az innováció mellett. 1969-ben életre hívták az első esőgumit, azóta pedig folyamatosan dolgoztak a cégnél a fejlesztéseken.

Az Uniroyal gumikínálata meglehetősen széles, így lényegében bármilyen típusú személyautóra lehet Uniroyal gumit találni. 13-21 coll közötti felniátmérő és 145-295 milliméter szélesség között lehet a gyártótól abroncsot vásárolni.

Újdonságnak számít az Uniroyal WinterExpert. Ez a téli gumi kompakt, közép- és felsőkategóriás járművekhez lett kifejlesztve. Kitűnő védelmet nyújt az aquaplaning hatással szemben, így sokkal kisebb a felúszás esélye, ha ilyen téli abroncsokkal szereled fel autódat. Havon is remekül teljesít ez a gumi, sőt, az alacsony gördülési ellenállás miatt még a fogyasztás tekintetében is kedvező értékeket mutatnak a tesztek.

Jó minőség megfizethető áron

A Continental almárkájánál mindig törekednek arra, hogy nagyszerű alapanyagokból állítsák elő az abroncsokat. A fejlesztés során alapos tesztelésnek vetik alá az abroncsokat a legkülönfélébb körülmények között. A szakemberek elsősorban azt figyelik, hogy milyen gyorsan kopik a futófelület.

Az Uniroyal megfizethető áron dobja piacra az abroncsait, amiért cserébe tartós gumikat kínál az autósok számára. Ez fontos szempont, hiszen senki sem szeretné idő előtt leselejtezni a téli gumijait, hiszen egy szett garnitúra még a kedvezőbb árú abroncsokból sem olcsó mulatság.

Milyen gyakran kell cserélni az Uniroyal téli gumikat?

Ha rendeltetésszerűen vannak használva az Uniroyal téli gumik, azaz az évszaknak megfelelően kerülnek fel-, illetve leszerelésre az autóról, akkor nem igényelnek különleges bánásmódot az Uniroyal téli gumijai.

Mindez azt jelenti, hogy ha tartósan 7 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet, akkor ideje őket felszerelni a nyári gumik helyett. Egy Uniroyal téli gumi 4-5 évig használható, ha hathavonta kerül cserélésre. Fontos megjegyezni, hogy nem megfelelő használat esetén az élettartama csökkenhet, például ha későn kerül felszerelésre a nyári abroncs a téli helyett.

Amikor ugyanis a hőmérők tartósan 7 fok fölötti értéket mutatnak, akkor elérkezik a téli gumik lecserélésének ideje. A téli gumik a meleg, forró aszfalton gyorsan kopnak, így nem érdemes húzni, halasztani a csere idejét. Ne csak a naptárat figyeld, hiszen minden évben más és más az a pont, amikor kellően felmelegszik az idő a gumicseréhez, figyeld a közép- és hosszú távú meteorológiai előrejelzéseket. Erre érdemes komoly hangsúlyt fektetni, hiszen az sem volna szerencsés, ha pár meleg nap miatt túl korán cserélnéd le az abroncsaidat.

Ha kérdésed van az Uniroyal termékeivel kapcsolatban, keresd ügyfélszolgálatunkat bizalommal!

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés