Ezért lehet érdemes Hankook téli gumit vásárolni

A Hankook téli gumik a világ egyik legnagyobb és legismertebb gumigyártó cége által, a Hankook Tire jóvoltából készülnek el. A cég székhelye Dél-Koreában, Szöul városában található. 1941-es megalapítása óta hatalmas vállalattá fejlődött, jelenleg mintegy 20 ezer alkalmazottal rendelkezik a cég világszerte.

A céget Cho Hong Jai alapította, eredetileg Chosun Tire Company néven. A Hankook Tire Manufacture névváltásra 1968-ban került sor. Bár nem sokan tudják, de manapság már nem csak autógumikat, hanem akkumulátorokat és fékbetéteket is gyárt a cég.

8 gyártólétesítménnyel rendelkezik a Hankook Koreában. Külföldön Kínában van három egység, az Egyesült Államokban, Indonéziában és Magyarországon is van gyártósor. Maga az értékesítési hálózat 180 országra terjed ki.

A Hankook küldetése

A Hankook egyik fő küldetése az, hogy támogassa a közlekedésbiztonságot. A cél érdekében folyamatosan rukkolnak elő fejlesztésekkel. Olyan gumiabroncsgyártóvá kívánnak válni, amelyek fenntartható megoldásokkal szolgálják azt, hogy a járművezetők kiváló vezetési élményben részesüljenek.

A Kontrol Technology a cég filozófiájának jegyében került megalkotásra. A koncepció lényege, hogy az autó, a sofőr, valamint az útfelület közötti interakció minél összehangoltabb legyen, amelyben nyilvánvalóan kulcsszerepet játszik a gumiabroncs. a Hankook célja, hogy a teljesítmény, a kényelem, a vezetési élmény és a biztonság mellett a környezetvédelem se szoruljon háttérbe.

A Kontrol Technology lényege

Négy sarokköve van a technológiának. Legyen szó akár téli gumikról, akár nyári abroncsokról, a Hankook arra törekszik, hogy olyan gumikat dobjon piacra, amelyeknek a teljesítménye még a legkülönfélébb körülmények között is kiváló. Legyen akár eső, akár hó, a Hankook téli abroncsai teszik a dolgukat.

A teljesítmény mellett kiemelt figyelmet fordít a Hankook a biztonságra is. Az időjárás olykor nem kegyes az autóvezetőkhöz, ám zord körülmények között is jól teljesítenek a Hankook gumijai - persze ehhez az is szükséges, hogy mindig az évszaknak megfelelő szett legyen az autón.

A kényelem sem elhanyagolható szempont. A téli gumiabroncsok zajkibocsátását és vibrációját is igyekeznek minimalizálni, a csendesebben suhanó járművek pedig az országutak környékén élő emberek és állatok életét is kevésbé stresszelik.

Nem köztudott tény, de nem minden abronccsal fogyaszt ugyanannyit egy autó. A környezetvédelem tekintetében egyáltalán nem elhanyagolható az, hogy mennyi üzemanyagot fogyaszt a kocsi, főleg hosszútávon van ennek jelentősége.

Hankook téli gumik széles tárháza érhető el

A Hankook gyakorlatilag minden méretben gyárt téli gumikat. Legyen szó városi kisautóról vagy méretes családi járgányról, SUV-ról, biztosan találsz rá megfelelő Hankook téli gumit. Találsz nálunk 145/60, 165/70, 175/70, 185/60, 185/65, 195/60, 195/65, 215/55, 215/75, 225/40, 225/45, 265/40, sőt, akár 315/35 méretben is téli abroncsokat a japán cég kínálatából.

A téli gumikat alapvetően négyesével szokás vásárolni, ám ha az új szetteddel kapsz defektet, akkor persze van lehetőséged csupán egyetlen darabot vásárolni. A termékek adatlapján megtalálod a szélesség, a perszám, a collméret, a mintázat és a sebességindex mellett a terhelési indexet is. Ha kérdésed adódna, írj e-mailt és segítünk!

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés