Fulda 4 évszakos gumi: megéri a pénzét?

Ebben a bejegyzésben a Fulda 4 évszakos gumi kerül előtérbe, mivel a négyévszakos gumi egyfajta jokernek tűnhet. Mivel minden évszakban lehet vele közlekedni papíron, így nincs szükség külön téli gumi garnitúrára és nyári gumi szettre, ami számos előnnyel jár.

Egyrészt nem kell kifizetni a nyári gumik felszerelésének, valamint a téli gumi felrakásának díját, időpontot foglalni és időt sem kell szakítani ezekre a műveletekre. Nem szükséges a tárolással bajlódni, tehát sem tárolási díjat nem kell fizetni, sem a garázsban nem kell kerülgetni az éppen pihenő abroncsokat.

A négyévszakos gumik számos vitathatatlan előnye mellett azonban vannak dolgok, amire érdemes odafigyelni. Az egyik ilyen kérdés, hogy milyen márkájú négyévszakos abroncsot vásároljon az ember? A legtöbb ismert gumigyártó, mint a Bridgestone, a Michelin, a Goodyear, a Hankook, a Kumho, a Nokian, a Continental és a Fulda is készít négyévszakos abroncsokat. Ma a Fulda termékeit fogjuk górcső alá venni.

Segítség a döntésben

A német autóklub, az ADAC és az Autobild minden évben készít gumiteszteket a téli gumik, a nyári gumik és a négyévszakos gumik kapcsán is. A Fulda 4 évszakos gumijai is szerepelnek ezeken a teszteken.

A gumipiacon hatalmas a választék, ezek a tesztek azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a vásárlók életét. Persze az autógumi-vásárlás során több szempont is közrejátszik. Sokan a márkahűség alapján kitartanak egy adott gyártó termékei mellett, míg mások a jó ismerősük vagy autószerelőjük tanácsa alapján választanak. Vannak tudatos vásárlók, akik kizárólag a számadatok ismeretében hajlandóak a pénztárcájukba nyúlni. Ők számos aspektust mérlegelve hozzák meg a döntésüket, a különféle körülmények közötti féktávolságok mellett nyilvánvalóan az ár sem elhanyagolható szempont.

Hogyan teljesítenek a Fulda 4 évszakos gumijai?

A legutóbbi adatok 2020-ból származnak, a 2021-es tesztek eredményei sajnos még nem kerültek publikálásra. A tavalyi adatokból azonban le lehet vonni némi következtetést arra vonatkozólag, hogy mi a helyzet a Fulda 4 évszakos gumijával. Fontos tudni, hogy minden esetben a 100 km/h-s sebességről történő féktávot vették alapul.

Nos, a Fulda MultiControl 205/55 R16 44,5 méteres féktávot teljesített száraz úton, míg a legjobb gumi 39,7 méter alatt volt képes megállni. Mivel a Fulda abroncsaiért jóval kevesebb pénzt kell fizetni, mint az élen végzőkért, ez a különbség ezzel indokolható. Vizes úton már jóval nagyobb az eltérés a legjobb abroncs és a Fulda gumija között, közel kereken tíz méter. A legjobb abronccsal 45 méter volt a féktáv, a Fulda négyévszakos gumijával 54,8 méter.

Jó összehasonlítást jelenthetnek a korábbi gumitesztek eredményei. A 2019-es gumiteszten a Fulda MultiControl 45,7 méteres száraz féktávval és 57 méteres nedves féktávval rendelkezett. A Fulda négyévszakos abroncsai komoly fejlődésen mentek keresztül, hiszen szárazon közel egy métert javult az eredmény, nedves úton pedig bő két métert.

Milyen méretű Fulda 4 évszakos gumit lehet vásárolni?

A Fulda 4 évszakos gumijai szélesség tekintetben 155-től 255-ig elérhetőek webshopunk kínálatában. Perszám tekintetében 45-70 közé esik ez a tartomány. Collméret tekintetében vásárolhatsz R13-tól R18-ig. Ha kérdésed van, keresd bátran ügyfélszolgálatunkat! Munkatársaink szívesen segítenek a megfelelő abroncs kiválasztásában.

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés