Mekkora az ideális téli gumi profilmélység?

A téli gumi profilmélységére érdemes odafigyelni, több okból is. Egyrészt túlságosan kopott gumival közlekedni, főleg a késő őszi, téli hónapokban életveszélyes. Egy hirtelen fékezésnél a kopott gumifelületű abronccsal sokkal hosszabb féktávra van szükség a megálláshoz, mint egy új vagy jó állapotú gumigarnitúrával. Egy hosszabb fékút akár személyi vagy anyagi kárt is jelenthet, sőt, akár tragédiát is okozhat.

Nem árt észben tartani azt is, hogy alaposan megbüntethetnek, ha a gumijaid bármelyikének is nem megfelelő a profilmélysége. A rendőrök e tekintetben nem lehetnek toleránsak és nem is azok, szóval ezzel a dologgal semmiképp sem érdemes játszani.

Mit mond a jogszabály?

A jogszabályokat érdemes legelőször megvizsgálni. A KRESZ egyértelműen állást foglal a téli gumi profilmélysége kapcsán. Nincs lehetőség a szabályt félreértelmezni, abban ugyanis feketén-fehéren benne van, hogy legalább 1,6 milliméter profilmélységgel kell rendelkeznie annak a téli guminak, amivel közlekedik valaki a hazai utakon. Ha ez a feltétel nem teljesül, úgy a jogszabály szerint egy métert sem szabad menni ilyen abronccsal a magyar utakon.

Gyakorlatilag természetesen nem sok különbség van egy 1,5 és egy 1,6 milliméter profilmélységű autógumi között, de a szabály az szabály, valahol pedig meg kellett húzni a határt. Érdemes nem kicentizni a dolgot, és inkább egy kicsit előbb cserélni. Így elkerülhető a büntetés, ami pedig még fontosabb, nagyobb biztonsággal lehet részt venni a forgalomban is.

Mi az életszerű?

Valójában az 1,6 milliméteres profilmélységű téli gumi már nagyon nem optimális, érdemes jóval előbb cserélni. A legjobb, ha legalább 4 mm-es profilmélységűek az abroncsaid. Az osztrákoknál egyébként a jogszabály is ezt a határt írja elő, szóval ha esetleg kocsival tervezel átruccanni a bécsi karácsonyi vásárra, akkor ezt érdemes figyelembe venned.

Hogyan kell megmérni a téli gumi profilmélységét?

Van a téli abroncsokon egy TWI jel. Ezen a ponton a vízelvezető árokban vannak kitüremkedések. Ha a futófelület ezzel egy síkban van, az nagy gond, mert akkor a kritikus 1,6 milliméteres határnál tart az adott téli gumi profilmélysége. Ilyenkor hosszabb útra már semmiképp sem érdemes elindulni, célszerű inkább beszerezni egy új garnitúrát és felkeresni egy gumiszervizt a csere okán. Az újabb abroncsok esetében már modernebb TWI is szerepelhet, például százalékos mutató vagy más jelzések.

Ha biztosra akarsz menni, akkor jobb, ha több helyen méred a profilmélységet egy abroncs esetében. Elképzelhető, hogy nem egyenletes mértékű a gumi kopása, például ha korábban volt egy kisebb koccanásod és elállítódott a futóműved. Jó szolgálatot tehet a mélységmérő, melynek használatával tizedmilliméteres pontossággal határozható meg a profilmélység. Létezik mechanikus és digitális kijelzővel felszerelt változat, kiviteltől függően már néhány száz forintért be lehet szerezni egyet.

Ha inkább szakemberre bíznád a dolgot, akkor bízd a gumisra, egy magára valamit adó szervizben kérés nélkül megmérik az abroncsaid profilmélységét a szokásos őszi vagy tavaszi csere alkalmával. Fontos hangsúlyozni, hogy mind a négy abroncs profilmélységét meg kell mérni. Lehet, hogy az első kerekek állapota még kielégítő, de a hátsóké már nem, vagy éppen fordítva. Ez függ attól is, hogy milyen meghajtású gépjárművel rendelkezel.

Ha kérdésed van, vagy segítséget szeretnél kérni a megfelelő téli gumi kiválasztása kapcsán, írj bátran kollégáinknak!

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés