Mire képes a Michelin CrossClimate 2 gumija?

Ebben a cikkben bemutatjuk a Michelin CrossClimate 2 gumit. Bár még csak februárt mutat a naptár, mégis meglehetősen enyhe az időjárás. A télnek már “hűlt helyét” találjuk, hiszen a városokban már éjszakánként sem jellemző a fagy, nappal pedig gyakran 10 Celsius-fok feletti értéket mutatnak a hőmérők higanyszálai.

A hosszú távú meteorológiai előrejelzések szerint nem is várható már havazás, de különösebb hidegbetörés sem, így aztán egyre többen nézegetik, hogy mire cseréljék aktuális téli gumi szettjüket.

Miután a négy évszakos gumik fejlesztésén gőzerővel dolgoztak a különféle gyártók, így manapság már valós nyári gumi alternatívaként vetődhet fel egy minden évszakra alkalmas szett beszerzése. A nagyobb gyártók négy évszakos gumijai már egészen jól teljesítenek a gumiteszteken. Vizsgáljuk meg, hogy vajon jó választás lehet-e a Michelin CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncsa.

A Michelin CrossClimate 2 főbb jellemzői

2021 őszén új négy évszakos gumiabronccsal (angolul all season tyre) rukkolt elő a francia gumiabroncsgyártó, amelyet Michelin CrossClimate 2 néven dobtak piacra. Azt túlzás volna állítani, hogy merőben eltér a mintázata, mint az előző verzióé. Inkább arról van szó, hogy továbbgondolták azt és tökéletesítették.

A Michelin terméke Európában a legkelendőbbnek számít a maga kategóriájában, nem véletlenül. Nem csupán arról van szó, hogy ez egy népszerű márka, és ezért veszik az emberek. Ez egy olyan négy évszakos gumi, ami kiváló tapadást biztosít nedves és száraz körülmények között egyaránt. Nincs az az időjárási körülmény, ami mellett ne volna biztonságos a gumi tapadása.

A gyártó hat év garanciát, illetőleg 100 ezer kilométer futásteljesítmény-garanciát vállal erre a konkrét abroncstípusra. A mintázata 3PMSF tanúsítvánnyal, azaz téli minősítéssel rendelkezik.

Miért lehet jó választás ez az abroncs?

Ha nem szeretnél azzal bajlódni, hogy fürkészd a meteorológiai előrejelzéseket, hogy mikor érdemes időpontot foglalni tavasszal és ősszel a gumisnál, akkor jó fontolóra venni egy négyévszakos gumi beszerzését. Ha már úgy döntesz, hogy két garnitúra helyett megúsznád eggyel, akkor azon az összegen, amit megspórolsz így, felvetődhet benned, hogy egy prémium gyártó termékét válaszd. A Michelin CrossClimate 2 ebből a szempontból okos választás.

Pénzügyi szempontból értelemszerűen olcsóbb egy garnitúrát venni, mint kettőt, ráadásul így az éppen nem használatos gumiszett tárolásáról sem kell gondoskodnod. Ez sokak számára okoz fejtörést és kényelmetlenséget, ezért vannak, akik inkább egy gumisnál tárolják a nem használt abroncsaikat. Ez a szolgáltatás persze nincsen ingyen, négy évszakos gumival viszont ezek a terhek lekerülnek a válladról.

Míg vannak olyan négy évszakos abroncsok, amelyek valódi téli körülmények között nem funkcionálnak olyan jól, a Michelin CrossClimate 2 még akkor is jól tapad, ha havas az útburkolat. Ez a mintázat paramétereinek köszönhető elsősorban. Mindez azt jelenti, hogy a decembertől februárig tartó időszakban is nyugodtan és magabiztosan közlekedhetsz ilyen gumikon autópályán vagy akár hegyi utakon is.

Maga a gyártó azt állítja, hogy a CrossClimate 2 négy évszakos abroncs 28%-kal több kilométer megtételére ad lehetőséget a vetélytársak termékeihez képest. A Michelin négy évszakos gumija természetesen különböző méretekben kapható, ha segítségre van szükséged, keresd munkatársainkat bizalommal elérhetőségeink egyikén!

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés