Nyári gumi télen: mennyire veszélyes?

Sokan úgy vélik, hogy rendelkeznek olyan gépjárművezetői rutinnal, hogy képesek biztonságosan közlekedni télen is nyári gumival. A fizika törvényeit azonban több százezer levezetett kilométerrel sem lehet felülírni.

A téli gumik olyan szerkezettel bírnak, amelyek hideg esetén is rugalmasabbak tudnak maradni, így nagyobb tapadást biztosítanak. 7 Celsius-fok alatt a nyári gumik megkeményednek, így jóval nehezebb a sofőr dolga, ha szeretne biztonsággal eljutni egyik pontból a másikba.

A másik fő különbség a mintázatban keresendő a téli és a nyári abroncsok kapcsán. A téli gumikon mélyebbek az árkok, amik hatékonyabban szorítják ki a vizet és az olvadt havat. Mindennek következménye, hogy jobb tapadás érhető el téli gumikkal télen, mint nyári szettel. A lamellák egyfajta kapaszkodóként funkcionálnak a gumik számára, így jeges, havas aszfalton sokkal nagyobb biztonsággal lehet téli abroncsokon közlekedni.

Ha nincs más választás…

Amennyiben valamilyen okból kénytelen lennél késő ősszel vagy télen nyári gumival autózni, úgy mindenképpen rendkívül körültekintőnek kell lenned. Célszerű nagyobb követési távolságot hagynod, mint normál esetben tennéd, a kanyarokat pedig olyan tempóval kell megközelíteni, amivel biztosan be is tudod venni őket. A hirtelen fékezés egyértelműen kerülendő, a motorfék miatt pedig a kuplung hirtelen felengedése nem tanácsolt.

Amennyiben a hideg ellenére nem téli gumival teszed meg utadat, kanyarodás során, ha csak mód van rá, ne taposs a fékre, és a gázpedált is hagyd érintetlenül. A gumiknak így is gyenge a tapadása, semmi jóra nem vezet, ha megoszlik a hosszirányú és az oldalirányú erők között.

Amennyiben azt érzed, hogy a kocsi orra megcsúszik, határozottan tilos jobban betekerni a kormánykereket. Ezzel csak tetézni lehet a bajt. Ilyenkor a gázról finoman le kell venni a lábat, így nagyobb súly kerül az első kerekekre.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy végső esetben segíthet, ha rárúg a sofőr egy pillanatra a fékre. Ilyenkor az első kerekekre helyeződik a súlypont, és van rá esély, hogy sikerül megtartani az ívet. Fel kell készülni arra, hogy ennek azonban az lehet a következménye, hogy kitör a személygépjármű hátulja. Ha keresztbe fordul a kocsi, a megcsúszás irányába kell kormányozni, ám nagyon észnél kell lenni e manőver végrehajtása során.

Nyári gumi télen: járhat érte büntetés?

A magyar törvények nem teszik lehetővé azt, hogy egy közúti ellenőrzés során valakit megbírságoljanak pusztán azért, mert télen nyári gumival közlekedik. A jogszabály szerint csak abban az esetben lehet pénzbírságot kiszabni egy autósra, ha sérült, szakadt abronccsal halad, vagy gumijai nem érik el teljes futófelületüket, tekintve a minimális 1,6 mm-es mélységet.

Mi a helyzet, ha valaki úgy szenved balesetet, hogy autóján a téli zimankó ellenére is nyári gumi van? Sokan úgy tudják, ilyenkor már bírságolhatnak az egyenruhások, ám ez csupán városi legenda. A kötelező biztosító azonban szakértői véleményre támaszkodva dönthet úgy, hogy a 4 mm-nél alacsonyabb profilmélységű gumik is okolhatók a balesetért. Ez esetben a biztosító már megpróbálkozhat behajtani az általa kifizetett kártérítés összegét.

CASCO biztosításban lehet olyan kitétel, mely szerint november és február között a biztosító társaság előírja, hogy téli gumival kell közlekedni a biztosítás tárgyát képező járművel. Az az autós, aki ilyen CASCO biztosítás esetén nyári gumival szenved balesetet a szóban forgó időszak alatt, az megeshet, hogy egy közlekedési incidenst követően nem fog kártérítést kapni.

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés